Valikko Sulje

Toiminta

Virkistystoiminta

Opiskelija-arjen tenttien ja seminaarien vastapainoksi on syytä vaihtaa välillä vapaalle. Elävöittävää dopamiinikylpyä kaipaavan kannattaa etsiä piristystä Fobian värikkäistä virkistystapahtumista. Näihin lukeutuvat mm. perinteiset kastajaiset, pikkujoulut, syys- ja kevätsitsit sekä baaribileet kirjavilla eri teemoilla. Regressoituminen sallittua. Virkistystoiminnasta vastaavat virkistysvastaavat.

Kulttuuritoiminta

Foobikoiden henkisen kasvun takaamiseksi järjestetään Fobiassa monenmoista kulttuuritoimintaa, kuten leffailtoja, peli-iltoja ja visiittejä spekseihin, teatteriin ja elokuviin. Fobiassa ilmestyy lisäksi Feedback-lehti, jossa julkaistaan foobikkojen taiteellista ja tieteellistä antia. Ehdotukset kulttuuritoiminnasta voi lähettää kulttuurivastaavalle.

Hyvinvointi- ja liikuntatoiminta

Foobikoiden fyysisten valmiuksien ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen pyrimme tarjoamaan alkoholittomia liikuntatapahtumia tasaisin väliajoin. Viime vuosien toimintaan on kuulunut esim. keilausta, megazonea, ulkoiluretkiä ja tanssikokeiluja. Liikunnan lisäksi järjestämme hyvinvointitapahtumia, kuten hyvinvointiteemaviikkoja ja aamiaistarjoiluja Fobian huoneella. Fobialaisilla on lisäksi käytettävänään Index ry:n liikuntavuoro. Ehdotukset hyvinvointi- ja liikuntatoiminnasta voi lähettää hyvinvointi- ja liikuntavastaavalle.

Työelämävierailut ja koulutustapahtumat

Työelämään tutustutaan vähitellen jo psykologien työpaikkoihin suuntautuvien ekskursioiden muodossa. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös koulutustapahtumia, seminaareja tai keskusteluiltoja opiskelijoita kiinnostavista aiheista. Ehdotukset työelämäekskursioista voi lähettää työelämävastaavalle.

Edunvalvonta ja koulutuspoliittinen toiminta

Fobia valvoo psykologian opiskelijoiden etuja yliopistolla. Fobialla voi olla opiskelijaedustajansa Käyttäytymistieteiden ja filosofian laitoksen opetus- ja tutkimustoimikunnassa sekä Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan johtokunnassa. Oppiaineen ja tiedekunnan henkilökuntaan pidetään läheiset sekä toimivat välit ja opiskelijoiden näkökulmaa tuodaan esiin psykologian oppiaineen kokouksissa.

Fobialaisia tiedotetaan ajankohtaisista koulutuspolitiikkaan ja edunvalvontaan liittyvistä kysymyksistä ja heille järjestetään opiskeluun ja kursseihin liittyviä tapahtumia, kuten kandiseminaari, harjoitteluseminaari ja kurssipalauteiltoja. Fobia kerää kaikista kursseista palautetta, joka annetaan oppiaineen henkilökunnan käyttöön kurssien kehittämiseksi. Fobialaisia toimii lisäksi vuosittain henkilökunnan kanssa oppiainetiimeissä, joissa pohjustetaan tulevan vuoden opintosuunnitelmaa. Edunvalvonnasta ja koulutuspoliittisista asioista voi olla yhteydessä koulutuspoliittiseen vastaavaan (kopoon).

Ulkosuhde- ja kansainvälinen toiminta

Suhteita pidetään yllä psykologian opiskelijoita lähellä oleviin järjestöihin, kuten Åbo Akademin psykologian opiskelijoiden Impulsiin ja muihin yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ainejärjestöihin. Foobikoilla on lisäksi omat edustajansa mm. tiedekuntajärjestö Indexissä, Suomen Psykologian Opiskelijoiden Liitossa ja Turun seudun psykologiyhdistyksessä. Edustajat toimivat linkkinä eri järjestöjen ja Fobian välillä ja tuovat fobialaisten näkökulmaa esiin järjestöjen toiminnassa.

Psykologian vaihto-opiskelijoita kutsutaan Fobian tapahtumiin ja heitä pyritään integroimaan toimintaan. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan järjestetään tapahtumia, joissa vaihto-opiskelijat ja jäsenistö voivat tavata. Ulkosuhde- ja kansainvälisestä toiminnasta vastaa Ulkosuhde- ja kv-vastaava.

Fobian huone ja kioski

Publicumin toisesta kerroksesta löytyy Fobian huone. Huone on jäsenistölle aina avoin ja se tarjoaa hyvät puitteet luentojen väliselle ja jälkeiselle oleilulle. Huoneella on tarjolla kahvia ja teetä ja sieltä voi ostaa makeisia ja ruokaa pientä korvausta vastaan. Huoneella järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten pikkujoulu-, laskiais- ja vappuvastaanottoja, paitapainajaisia ja hyvinvointitoimintaan liittyviä aamiaisia.

Huoneen kahvi- ja teetarjoilua rahoitetaan omatoimisella kahvikassalla, joten jos nautit huoneella kahvia tai teetä, niin muistathan maksaa kulutuksesi mukaan käteisenä kassaan tai Mobilepaylla. Viitteellinen maksun suuruus löytyy huoneen seinältä. Jos käytät huoneella kuppeja tai astioita, niin tiskaathan ne käytön jälkeen. Koska huoneella on rajoitetusti tilaa, ei ole kohteliasta jättää sinne suuria vuoria omia tavaroita. Pitkään huoneella lojuneet tavarat poistetaan. Huoneen yleiskunnosta ja kioskin tarjonnasta vastaa Fobian huonevastaava.

Tapahtumiin ilmoittautumisesta

Joihinkin Fobian tapahtumiin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen hoidetaan tapahtuman yhteydessä mainitun kanavan kautta (yleensä nettilomakkeella). Kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Tämä tarkoittaa, että sitoudut maksamaan osallistumismaksun ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Ilmoittautumisen voi perua niin kauan kuin ilmoittautumisaika on voimassa, ellei toisin mainita. Sinun oletetaan maksavan tapahtuman osallistumismaksu, mikäli olet ilmoittautunut tapahtumaan, mutta jättänyt tulematta.