Valikko Sulje

Paljon onnea uusille fukseille!

Onnea uusille opiskelijoille sisäänpääsystä!

 

Tervetuloa myös Fobian jäseniksi. Tässä Fobian tiedottajalta muutama vinkki loppukesälle, jotta opintojen aloitus sujuisi mahdollisimman helposti.

Maksakaa ajoissa kaikki laskut, myös Fobian jäsenmaksu. TYY:n jäsenmaksun maksamatta jättämisestä voi seurata melkoinen hulabaloo opintojen alussa, sillä se on samalla myös ilmoittautuminen yliopistoon.

Lisäksi kannattaa ottaa mahdollisimman paljon selvää opinnoistanne jo etukäteen – ensimmäiset viikot kuluvat lähinnä muihin tutustuessa ja erityisesti uusille yliopisto-opiskelijoille alku voi olla hankala, jos ei ole ennakkoon ottanut selvää kurssien alkamisajoista, sivuaineista jne. Tutkikaa siis opetusohjelmia ja kirjatkaa kalenteriinne jo alustavasti ylös omien kurssienne aikataulut. Myös sivuaineita kannattaa katsella opinto-oppaista – ensimmäisenä opintovuonna kannattaa aloittaa kaksi sivuainetta, jos mahdollista, sillä kandidaatin tutkintoon vaaditaan kahden sivuaineen perusopintokokonaisuudet.

Asuntohakemus TYSille kannattaa lähettää mahdollisimman nopeasti. Jos TYS:n kanssa ilmenee ongelmia eikä asuntoa kuulu, kannattaa toimistolle soittaa. Lisäksi ei kannata olla ronkeli – tässä vaiheessa kesää on hyvin epätodennäköistä, että TYS:iltä saa yksiön, varsinkaan läheltä yliopistoa. Kannattaa siis hakea myös soluasuntoja. Turussa myös yksityisiä vuokra-asuntoja saa ajoittain melko halvalla vuokralla, joten niitäkin kannattaa etsiä.

Onnea paperisotaan! Vanhemman opiskelijan kokemuksella kuitenkin vakuutan, että se kannattaa käydä ennen opintojen alkua mieluummin kuin samanaikaisesti…

Nauttikaa kesästä ja tervetuloa osaksi Fobiaa! Toivottavasti viihdytte opintojenne parissa ja osallistutte myös Fobian tiiviillä ryhmähengellä rakennettuun toimintaan. 🙂 Vielä kerran onnea! Muistakaa juhlia!

Yst.

Fobian kotisivu- ja tiedotusvastaava

Suvi

Ps. Fobialla on oma facebook-ryhmä, jonne saa mielellään liittyä!