Valikko Sulje

Tiedotusterveisiä

Hei kaikki!

Tässä hieman terveisiä tiedotusvastaavalta.

Fobia teetti joulun alla tiedotuskyselyn, jossa kartoitettiin jäsenistön mielipiteitä tiedotuksesta. Tuloksena selvisi, että osa jäsenistöstä haluaa listalle vähemmän postia. Erityisesti toivottiin, että viestit koskisivat enemmän ainoastaan psykologian opiskelijoita. Vähiten luetaan toisten ainejärjestöjen ym. tahojen tiedotteita omista tapahtumistaan.

Koska tiedottajan pääasiallinen toimi on tiedottaa jäsenistöä erilaisista koulutukseen ja myös virkistykseen liittyvistä tapahtumista, pyritään jatkossa ainejärjestöjen bilekutsuja kokoamaan yhteen erillisten viestien sijaan. Bilekutsuja ei aiota poistaa listalta, sillä ne sekä tukevat eri alojen opiskelijoiden yhteistyötä että toimivat erityisesti uusien ja ulkopaikkakunnilta muuttaneiden opiskelijoiden (ainoana) mahdollisuutena saada tietoa ainejärjestöjen tapahtumista. Tiedotteita yliopiston ulkopuolisista tapahtumista pyritään kuitenkin vähentämään.

Avoimissa palautteissa tuli ilmi, että Fobian listaa halutaan käyttää hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Jotkut haluaisivat listalle lämminhenkistä keskustelua foobikkojen välillä, toiset puolestaan närkästyvät sitsilippujen ja vuokra-asuntojen kauppaamisesta. Osan mielestä bilekutsuja tulee liikaa, osan mielestä saisi tulla vaikka enemmänkin. Tämä tuo mielestäni hyvin ilmi sähköpostilistan käyttöön liittyvän ongelman: osa jäsenistöstä haluaa sähköpostilistalle tietoa mahdollisimman paljon kaikesta, osa haluaa pitää sitä lähinnä psykologian opiskelijoiden keskustelupalstana, osa taas haluaa sinne vain laitoksen ja Fobian hallituksen tiedotteet.

(!) Koska sähköpostin tulva on kuitenkin välillä ilmeinen, Fobia sanoutuu irti Index ry:n ja Tyyali-listan tiedotteiden uudelleenlähetyksestä. Erityisesti Index ry:n tiedotteita on jo nykyiselläänkin karsittu ja uudelleenlähetetty vain Indexin henkilökohtaisesta pyynnöstä. TIEDOTTAJA KEHOTTAA KUITENKIN KAIKKIA LIITTYMÄÄN SEKÄ INDEXIN ETTÄ TYYN SÄHKÖPOSTILISTOILLE, mikäli haluaa jatkossa saada postia näiltä tahoilta. (!)

Indexin sähköpostilistalle liityt lähettämällä sähköpostiosoitteesi tällä kaavakkeella: http://index.utu.fi/?id=index-info .

Tyyali-listalle puolestaan liityt täällä: https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali .

Tiedottaja suosittelee molemmille listoille liittymistä, mikäli on lainkaan kiinnostunut yliopistomaailman tapahtumista.

Lisäksi haluan vielä muistuttaa, että minuun voi olla yhteydessä, mikäli on jotain sähköpostilistaan tai kotisivuihin liittyvää kysyttävää. Voin esimerkiksi vaihtaa sähköpostiosoitteesi, jolloin Fobian sähköpostit tulevat toiseen osoitteeseen (joillakin sähköpostit tulevat esimerkiksi gmailiin eikä utu-osoitteeseen). Minulle voi myös laittaa viestiä, mikäli haluaa poistua kokonaan Fobian sähköpostilistalta.

Antoisaa kevättä!

Terveisin,

Suvi Peltoniemi
Kotisivu- ja tiedotusvastaava