Valikko Sulje

Sexpo-koulutuspäivä 15.5.

Seksuaalisuuden kohtaaminen asiakastyössä -koulutuspäivä fobialaisille pidetään pe 15.5. klo 10-17:00.

Ilmoittautuminen alkaa 6.5. klo ilmoittautumislomakkeella.

Mukaan mahtuu 50 opiskelijaa ja ilmo -systeemiä on hieman paranneltu. Mikäli koulutuspäivä menee täyteen, mukaan pääsijät arvotaan nopeimmin (n. 10 minuutin sisään) ilmoittautuneista. Piakkoin valmistuville opiskelijoille on 20% kiintiö.

Saattaa olla, että luennoille voi osallistua rajaton määrä opiskelijoita ja osallistaviin harjoituksiin tuo 50. Tätä kuitenkin vielä sumplitaan Sexpo -säätiön kouluttajien kanssa eikä se ole täysin varmaa.

 

Tässä vielä päivän ohjelma:

10:00 Ammatillisuus ja luvan antaminen

Luento: Mitä seksologisessa asiakastyössä pitää ottaa huomioon kun keskustellaan asiakkaan seksuaalisuudesta ja seksuaaliongelmien hoidosta: Seksologian ammattietiikan vaatimukset, ammattilaisen rooli ja huomioiva kohtaaminen.

12:00 Tavanomaisimmat seksuaaliongelmat ja psykososiaalinen tuki (Tiina Vilpponen)

Luento: Millaisia tapauksia tavallisesti tulee vastaan seksuaaliterapiassa yksilöillä ja pareilla. Millaisilla työvälineillä ongelmia ryhdytään hoitamaan.

13:00 Lounas

14:00 Tapaustyöskentely (Tiina Vilpponen)

Ryhmätyöskentely ja purku: 2-4 tavallista tapausta seksuaaliterapiasta. Mikä on tärkeää? Mistä aloitetaan? Mikä on vaikeaa? Miten asioita otetaan puheeksi? Miten hoitoprosessi käynnistetään? Mistä apua ja tukea työhön?

15:30 Haastavien asiakastilanteiden käsittely: pedofiili asiakkaana (Tommi Paalanen)

Luento ja keskustelu: Pedofiilien ja seksuaalirikollisten hoito ja seksuaalirikosten ennaltaehkäisy. Riskikartoitus ja erilaisia malleja hoidon ja tuen tarjoamiseksi.

17:00 Päivä päättyy

 

Kouluttajat Sexpo-säätiö: Tommi Paalanen (FM, filosofi, auktorisoitu seksologian kouluttaja (NACS)) ja Tiina Vilpponen (TM, seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksologian kouluttaja (NACS)).